Naverkoop

Service

Zoekt u een adres voor onderhoud of herstelling van uw auto? Bij Garage Taillieu is uw auto in juiste handen.

Wij hebben vakmensen voor u klaar staan voor onderhoud en herstelling van alle automerken. Een gespecialiseerd team staat klaar om u op een professionele manier met raad en daad bij te staan.

We bieden u diagnoses met technologische apparatuur in het atelier, totale service voor onderhoud, herstellingen met originele onderdelen, bandenservice… en dit alles aan een betaalbare, eerlijke prijs.

Wachten kan vanuit een comfortabele zithoek bij een kop koffie. Uiteraard zijn er indien nodig ook vervangwagens ter beschikking. U bent van harte welkom!

Garage Taillieu Roeselare

Blijft de fabrieksgarantie van mijn auto geldig?

Ja, de fabrieksgarantie van uw auto (zowel de wettelijke als verlengde garantie) blijft volledig gehandhaafd. Uw auto wordt volgens de eisen van de fabrikant onderhouden en we gebruiken hiervoor uitsluitend onderdelen van eerste montage kwaliteit. Indien nodig handelen wij voor u de garantieformaliteiten af. Hierdoor voorkomt u onnodig heen en weer reizen.

We beschikken over dezelfde technische data als de merkdealer en onze techniekers zijn hooggekwalificeerd en hebben jarenlange ervaring. Bovendien blijven we investeren in recente apparatuur en software. Zo bent je zeker van kwaliteit, professionaliteit en dus van garantie.

Hoewel in uw garantievoorwaarden zal staan dat uw auto door een merkgarage moet worden onderhouden, heeft u als klant het recht om uw voertuig te laten onderhouden en repareren bij een garage van uw keuze en dit vanaf dag één – met inbegrip van de wettelijke en de verlengde garantieperiode – en dit tijdens de gehele levenscyclus van het voertuig. Dit op grond van Europese wetgeving*. De voorwaarde is dan wel dat de auto wordt onderhouden volgens de eisen van de fabrikant.

*De regels voor garantie zijn vastgelegd in de Wet Monti en de BER2013. Hieronder vind je een korte uitleg van deze wetten. Alle werkzaamheden gebeuren volgens die Europese richtlijnen.

(Verordening (EU) 461/2010 en Verordening (EG) 1400/2002) :

  • Wet Monti schrijft voor aan welke concurrentieregels de bedrijfstak zich dient te houden. Hierdoor komt een einde aan de concurrentiebelemmering in de automotive-sector.
  • Deze regelgeving verplicht autofabrikanten om aan merkonafhankelijke garagebedrijven complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto’s te verstrekken. Dit heeft als gevolg dat merkonafhankelijke en universele garagebedrijven volledig op de hoogte zijn van de gebruikte onderdelen en technieken van uw auto.
  • De garantie blijft geldig bij onderhoud door een merkonafhankelijk garagebedrijf, mits de garage volgens fabrieksvoorschriften werkt.
  • De consument heeft volledige keuzevrijheid op het gebied van reparatie en onderhoud.

Dus kort samengevat :

Je mag je wagen vanaf dag één bij ons laten onderhouden.
Dit heeft GEEN ENKELE INVLOED op de fabrieksgarantie!
De merkverdeler noch het merk zelf hebben het recht om de garantie te weigeren.